פעילות לקבוצות

פעילות לקבוצות

 

ביקור מודרך בבית הבד– תוכנית לכל ימות השנה:
* סיפורם האישי של הבעלים על החזרה מהעיר לכפר והמעבר מהייטק לחקלאות.
* הדרכה על תהליך הפקת השמן בשיטה אקולוגית ייחודית, בליווי סרט קצר על מסיק הזיתים.
* הרצאה קצרה על סגולות שמן הזית ועל שימושיו במטבח הים-תיכוני.
* טעימות של שמני זית ממגוון זנים.
משך הביקור: כ-45 דק'

 

סיור בכרם הזיתים והתנסות במסיק – תוכנית לעונת המסיק (ספט'-נוב'):
* נערוך סיור בכרם הזיתים האורגני הסמוך לבית הבד, עם הדרכה על זני העצים השונים, שיטות הגידול וההדברה האורגנית, ושיטות המסיק השונות. נתנסה במסיק זיתים ידני לצנצנות אישיות להכנת זיתים כבושים.
* במרכז המבקרים מול אולם הייצור הפתוח, נלמד על תהליך הפקת שמן הזית ועל השיטה הייחודית של בית הבד האקולוגי.
* נקנח בטבילת פיתות בשמן זית מזנים שונים – חגיגה לכל החושים!
משך הפעילות: כשעה וחצי

 

סדנת שמן זית מעשית – תוכנית לכל ימות השנה:
* נכיר את ערן הבעלים שחזר למשק המשפחתי ולעבודת האדמה אחרי 14 שנים כפרסומאי בעיר.
* נלמד על תהליך הפקת השמן בשיטה אקולוגית, על סגולות שמן הזית ושימושיו במטבח הים תיכוני.
* נלמד לטעום שמן זית כמו המומחים ונערוך תחרות חווייתית בין צוותים לזיהוי פגמים ואיכויות.
* נקנח במטבלי שמן זית ונגלה שילובים לא טריוויאליים שישדרגו את רמת הארוח של כל מטבח ביתי.
משך הפעילות: כשעה וחצי

 

מיני סדנת בישול עם שמן זית:

* נכיר את ערן הבעלים שחזר למשק המשפחתי ולעבודת האדמה אחרי 14 שנים כפרסומאי בעיר.

* נלמד על תהליך הפקת השמן בשיטה אקולוגית, על סגולות שמן הזית ושימושיו במטבח הים תיכוני.

* נכיר את עולם הטעמים והארומות של שמן הזית, נלמד להתאים זנים שונים של שמן זית למנות ונגלה שילובים לא טריוויאליים, שישדרגו את רמת הארוח של כל מטבח ביתי.

* נכין 3 סוגי טאפאסים ומטבלים עם שמני זית מזנים שונים.

משך הפעילות: כשעה ורבע


ניתן לערוך פריסות בחצר המתחם – צרו קשר לקבלת הצעה מותאמת אישית לפי צרכי הקבוצה

ניתן להוסיף:
* קבלת פנים בחצר הפונה לכרם וליער – קפה, תה צמחים ועוגיות / מאפים (כשר)
* מתנה לכל משתתף: סבון שמן זית / פחית שמן זית 500/250 מ"ל 


לתאום: תמר גלילי 052-6154411 | This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

catalog-back
Back to Top