מתכונים על בסיס שמן זית

 

שמן זית משתלב נהדר עם כל סלט, תבשיל או מאפה ויכול להחליף כל מרכיב שומני בכל מתכון שברשותכם.

החליפו את החמאה או השמן שבמתכון בשמן זית באותה כמות ותקבלו מנה בריאה יותר וטעימה יותר - נסו ותיווכחו!

 ממרח זיתים:

קופסת שימורים של זיתים ירוקים מגולענים
2 שיני שום
50 גר' צנוברים קלויים או אגוזים
1/2 כוס שמן זית
כף אורגנו
פפריקה מתוקה, מלח ופלפל לפי הטעם
טוחנים הכל יחד, מעבירים לקופסה ו"סוגרים" עם שכבה דקה של שמן זית לשמירת הטריות.

 חטיפים צבעוניים

חותכים פיתה לרצועות ברוחב 1-2 ס"מ.

מורחים בנדיבות שמן זית על כל רצועה.

מפזרים על כל רצועה תבלין אחר: זעתר, כורכום, פפריקה, סומק...

אופים בתנור כעשר דקות ב-180 מעלות

והנה לכם תחליף בריא לחטיפים התעשייתיים שילדים באמת אוהבים!

אפשר לגוון עם צורות שונות, פרצופים, דמויות וכו', כיד הדמיון.

 פוקצ'ה

חומרים: 1 קילו קמח,1 שקית שמרית (50 גר'), 2 2/3  כוסות מים (650 מ"ל), 2 כפות דבש או סוכר, כף מלח, 1/3 כוס שמן זית

אופן ההכנה:

לשים את כל החומרים במיקסר עם וו לישה במהירות בינונית למשך 10 דק'.מכסים את הבצק בניילון נצמד או מגבת לחה ומשהים לתפיחה עד להכפלת הנפח.

מכינים תבנית מרופדת בנייר אפייה ומשמנים את הנייר בנדיבות בשמן זית. מעבירים בעדינות את הבצק לתבנית. מותחים את הבצק בידיים משומנות בשמן זית, עד שהוא מכסה את כל התבנית. יוצרים בבצק גומות בעזרת האצבעות, יוצקים עליו באופן אחיד בעזרת כף בערך 1/4 כוס שמן זית, מפזרים מלח גס ורוזמרין. מניחים 20 דקות לתפיחה ואופים בחום של 180 מעלות למשך 25 דקות עד שהפוקאצ'ה ריחנית וזהובה גם מלמטה.

 עוגת תפוחים ושוקולד צ'יפס עם שמן זית:

כוס קמח רגיל, כוס קמח מלא, שקית אבקת אפיה, כוס סוכר חום, 3/4 כוס שמן זית כתית מעולה של בית בד גלילי, 3 ביצים, 2 כפיות קינמון, 2 כפיות תמצית וניל, 4 תפוחים מקולפים ופרוסים דק, כוס שוקולד צ'יפס. אפשר להוסיף אגוזים. מערבבים הכל ואופים בשתי תבניות אינגליש קייק כ-40 דקות ב-180 מעלות. 

כדורי שוקולד עם שמן זית:

מפוררים 500 גר ביסקוויטים. ממיסים יחד בסיר עד לרתיחה :כוס סוכר, כוס שוקולית, חצי כוס חלב, 2 כפיות תמצית וניל, רבע כוס ברנדי/ ליקר .
מכבים את האש, מוסיפים כוס שמן זית ומערבבים. מוזגים את התערובת על הביסקוויטים ומערבבים היטב.
יוצרים כדורים קטנים, כדאי בידיים רטובות (או שאפשר להכין נקניק שוקולד)
אפשר לגלגל את הכדורים בקוקוס
משהים במקרר לכמה שעות ואוכלים ...

סליחה שאין תמונה אבל הם תמיד נגמרים לפני שמספיקים לצלם ;-)

חטיפים צבעוניים

פוקצ'ה

עוגת תפוחים ושוקולד צ'יפס עם שמן זית

catalog-back
Back to Top