מילון מונחים

 

עצירה - הפקת שמן זית נקראת בעברית "עצירה" ונעשית בבית בד.

כבישה קרה - תהליך סחיטת השמן מהזיתים על ידי דחיסה והידוק בלחץ בטמפרטורה שאינה עולה על 35 מעלות חום. בתהליך של כבישה קרה הויטמינים, חומצות השומן, האומגות ושאר ערכיו הבריאותיים של השמן, נשמרים במלואם. 

כבישה חמה - תהליך סחיטת השמן מהזיתים על ידי דחיסה והידוק בלחץ בטמפרטורה העולה על 35 מעלות חום, בתהליך של כבישה חמה מצליחים להפיק אחוזי שמן גבוהים יותר אבל מאבדים הרבה מהערכים  החשובים הקיימים בשמן הזית.

חומציות - שמן זית מורכב ברובו (כ-98 אחוז) מחומצות שומן בלתי רוויות. שני האחוז הנותרים מכילים חומצות שומן רוויות שרובן נקשרות לחומר הנקרא גליצרול, ואילו חלק קטן מהן נותרות חופשיות ולא נקשרות לחומרים אחרים. אחוז חומצות השומן החופשיות האלו קובעת את דרגת החומציות של שמן הזית. לכן ככל שאחוז זה נמוך יותר, השמן איכותי יותר.

שמן זית כתית (virgin) - שמן זית שרמת החומציות שלו אינה עולה על 2 אחוז.

שמן זית כתית מעולה (extra virgin) - שמן זית באיכות הגבוהה ביותר. רמת החומציות שלו אינה עולה על 0.8 אחוז.

 

מיצוי

עצירת שמן זית בבית הבד

catalog-back
Back to Top