הבלוג של בית בד גלילי

הבלוג של בית בד גלילי

 

25/4/2016

מעבדות לחירות ואיך זה קשור לחקלאות ישראלית?

בשבועות האחרונים אנחנו עדים לחשיפה תקשורתית נרחבת בנושא היבוא החקלאי.

הפוליטיקאים רוצים לצבור נקודות זכות באמצעות הוזלת יוקר המחיה ע"י פתיחת שערי היבוא לכניסה חופשית של סחורה חקלאית תוצרת חוץ.

מטרת הגג היא כמובן יצירת תחרות חופשית שתביא לירידת מחירים במשק.

אבל איזה מחיר משלם הציבור?

1. הצרכנים משלמים בבריאות - חלק מהסחורה המיובאת היא באיכות ירודה ועתירת חומרי הדברה מסוכנים

2. הצרכן מאבד את היכולת לבחור בחירה מודעת - בהיעדר תקן מחייב לסימון ארץ המקור, אין לצרכן אפשרות לדעת מאין התוצרת

3. החקלאים הישראלים שאינם מקבלים סבסוד מהמדינה (בניגוד למדינות אירופה) מתקשים להתחרות ביבוא הזול ועומדים בפני פשיטת רגל.

4. פשיטת רגל של משקים חקלאים תוביל להדלדלות השטחים הירוקים ופגיעה באיכות הסביבה ואיכות החיים של כלל התושבים.

5. אובדן החקלאות הישראלית משמעה תלות מוחלטת במדינות זרות ואובדן העצמאות הכלכלית של מדינת ישראל.

ימי חג הפסח הם הזדמנות מצוינת לחשוב מנין באנו ולאן אנו הולכים: האם אחרי שיצאנו מעבדות לחירות אנחנו רוצים לאבד את חירותנו הכלכלית?

האם בשם סיסמאות פוליטיות של "הוזלת יוקר המחיה" אנו מוכנים לנטוש את עבודת האדמה הקדושה לנו שבזכותה בנינו כאן את מולדתנו?

אותי לימדו בגיל צעיר ש"זול זה יקר". על הזול הזה נשלם כולנו ביוקר אם לא נתעורר מהר.

מה אפשר לעשות? עד שהממשלה תאשר את תקן הסימון - אם רוצים לתמוך בחקלאות המקומית ולדעת שאנו קונים תוצרת ישראלית - לקנות ישירות מהחקלאים.

ענף הזית מעטר את כל סמלי המדינה. גידול זיתים וייצור שמן זית החל כאן בארץ שלנו משחר ההיסטוריה.

רוב השמנים שנמכרים ברשתות המזון הם שמנים מיובאים שמבוקבקים בארץ תחת תוית ישראלית. בהיעדר תקן לסימון המקור הצרכן לא ידע שמדובר בשמן תוצרת חוץ.

כדי לקנות שמן ישראלי אמיתי חפשו את תו האיכות של ענף הזית או קנו ישירות מהחקלאי או מבית הבד - כשתכירו באופן אישי את היצרן ותטעמו את השמן תוכלו לדעת בדיוק מה אתם קונים.

החודש השקנו מיזם חדש: בעקבות תחרות "שמן זית משפחתי" נולדה גם "מפת שמן זית משפחתי" - לחץ לקישור

עכשיו תוכלו לחפש יצרני שמן זית בוטיק באזור מגוריכם או באזור שבו אתם מטיילים, לתמוך בחקלאות המקומית וגם להנות מחוויית קניה מיוחדת ואותנטית.

אז צאו לטייל ברחבי ישראל ואל תשכחו לפרגן לחקלאים על הדרך ;-)

חג שמח!

ערן ותמר גלילי

 

 

 

 4/1/2016

בעקבות תחקיר זיופי השמנים - איך לזהות שמן זית איכותי?

הי חברים,

תחקיר ערוץ 2 וחשיפת הזיופים שבאה בעקבותיו, ערערו את אמון הצרכן ביצרני שמן הזית.
איך תדעו לזהות שהשמן שלכם איכותי?
1. חפשו את תו האיכות של ענף הזית על הבקבוק (מדבקה מוזהבת בצורת טיפה)
2. טעימה מודעת:
- חפשו את הפרמטרים החיוביים שמעידים על איכות:
* פירותיות - ארומה המורגשת בריח (תפוח, בננה, אגוז, עגבניה ירוקה, עשב...)
* מרירות - טעם המורגש במורד הלשון
* חריפות - טעם המורגש בגרון לאחר הבליעה
- חפשו את הפרמטרים השליליים (טעמי / ריחות לוואי) שמעידים על פגם, לדוגמא:
ריח וטעם של: זיתים כבושים, אדמה, יין, חומץ, צבע, תחושת יובש בפה.

אם סימנתם "וי" על כל שלושת המאפיניים החיוביים ולא זיהיתם שום פגם - יש לכם שמן זית איכותי, כתית מעולה.

ואם יש לכם שמן זית איכותי - השתמשו בו הרבה והוא ישמור על בריאותכם.

שתהיה שנת 2016 נהדרת!

בכל שאלה - אנחנו כאן,

תמר וערן גלילי

 

 29/12/2015
רגע לפני הסערה הראשונה של החורף – כיצד נתכונן ונתגונן מפני מחלות החורף:

כבוגרת לימודי סינית ומזרח אסיה ונכדה גאה לסבתא יהודית, מחלוצי ה"פריקים" של הרפואה האלטרנטיבית עוד הרבה לפני שזה היה אופנתי, הפילוסופיה של הרפואה הסינית קרובה מאד לליבי.
בחיים הכי כיף לשלב את הדברים שאתה אוהב – כשזה נוגע לבריאות זה ממש מתבקש!
אז בבלוג הזה אבחן את הנקודות העיקריות בתורת הרפואה הסינית בהיבט החורפי ואראה כיצד שמן זית יכול להשתלב בתורה הזו. מכיוון שהאקלים בסין לא ידידותי לגידול זיתים, שמן זית לא נוכח במסורת התזונה הסינית. אבל כשמאמצים פילוסופיה בריאותית מסוימת, חייבים תמיד להעביר אותה התאמה לחומרי הגלם המקומיים, ואצלנו בישראל הזית הוא אחד הגידולים העתיקים בהיסטוריה.

הסינים הקדמונים ראו את האדם כחלק בלתי נפרד מן הטבע הסובב אותו. האדם מקיים מערכת יחסים עם מזג האוויר בטבע, וזה משפיע עליו ועל מערכות גופו השונות. ככל שנשכיל להתאים את עצמנו לשינויים האקלימיים של עונות השנה, כך ניטיב להתגונן מפני מחלות ופגעים.
ספר הרפואה הפנימית (Nei Jing ) של הקיסר הצהוב שנכתב לפני 2500 שנה הינו "התנ"ך" של הרפואה הסינית והוא מפרט כיצד עלינו להתנהג בכל עונה מעונות השנה.
תזונת חורף מומלצת על פי הרפואה הסינית:
- מאכלים חריפים ומרירים. "הטעם החריף יכול לפתוח את הנקבוביות, להניע נוזלים ולסייע בתנועת האנרגיה". הטעם המריר מרכז את האיכויות של המזון פנימה אל תוככי הגוף וכך משמר את האנרגיה החמימה בפנים.
• טיפ שלנו: בימות החורף כדאי להעדיף שמני זית בעלי חריפות ומרירות מודגשת כגון פישולין וברנע לעומת הזנים העדינים יותר.
- מזונות חמים – בטמפרטורה שבין 32-60 מעלות (תבשילים, מרקים, נזידים, דייסות).
- צמחים מחממים: שורש ג'ינג'ר וקינמון. ירקות שורש הגדלים בחורף כמו: שורש סלרי, בטטה, סלק, גזר וצנונית, מתפרקים בגוף לאט, מכילים שפע מינרלים וויטמינים חיוניים ועשירים בסיבים תזונתיים, המקלים על העיכול, דגנים מלאים וקטניות.
• טיפ שלנו: הקיסר הצהוב עוד לא ידע מה שאנחנו יודעים היום: שילוב של שמן זית במזונות השונים חיוני לספיגת הויטמינים והמינרלים שבהם – הוסיפו שמן זית בכל תבשיל וכך תפיקו ממנו מקסימום בריאות (וגם טעם...)
- לשלב בתזונה היומיומית צמחי מרפא התומכים במערכת החיסון: אכיניצאה, שורש אסטרגלוס, פטריות ריישי, שיטאקי ועוד
- להימנע ממזונות מייצרי ליחה: חלב, סוכר, קמח לבן.

ולסיום: כמה תרופות סבתא "משלנו" שיעזרו לכולנו לעבור את החורף בשלום:
לשיעול וליחה: לערבב בקערית כף שמן זית, כף דבש וכף ערק, לחמם קלות ולמרוח על בית החזה
לכאב אוזניים: לחמם מעט שמן זית ולטפטף לתוך האוזן טיפה אחת 2-3 פעמים ביום, עד להטבה
להגנה מפני זיהומים ויראליים / חיידקיים: להרתיח 2 חופנים של עלי זית טריים בליטר מים, לבשל על אש קטנה במשך 20 דקות, ולשתות חם או קר במשך היום.

בברכת חורף חמים ונעים,
תמר גלילי

 

catalog-back
Back to Top