כיצד נמדדת איכות שמן הזית?

 

איכות שמן זית נמדדת בראש ובראשונה ע''י מעבדה וכיום גם ע''י צוות טועמים מוסמכים.

מטרת בדיקת האיכות היא ראשית להבין האם אכן זהו שמן זית כתית מעולה ברמת חמיצות שאינה עולה על 0.8 אחוזי חומציות.

חשוב לזכור צבעו של שמן הזית הוא אינו מדד לאיכות, מה שקובע את צבע השמן ירוק עז או צהבהב הוא מועד מסיק הזיתים.

זיתים ירוקים במסיק מוקדם יתנו שמן ירקרק מאוד ואילו זית שחור יביאו להבהרת צבעו של השמן.

מטרת הטעימות של אנשי מקצוע הן לטובת זיהוי פגמים שנובעים מהגידול ההפקה או האחסון של השמן.

מאחר ולמשתמש הביתי אין דרך למדוד מעבדתית את איכות שמן הזית, קיים גוף המפקח על יצרני שמן הזית בישראל ומעניק תו איכות ליצרנים העומדים בדרישות האיכות.

ענף הזית במועצת הצמחים מנפיק את תוי האיכות עבור כל בקבוק של יצרן מאושר - חפשו את המדבקה המוזהבת של תו האיכות.

בעוד שבעבר בדיקת מעבדה היתה הפרמטר העיקרי בקביעת איכות השמן, כיום הולך וגדל משקלה של החישה האורגנולפטית בהערכה איכותית של שמן זית.

בטכניקה מיוחדת, באמצעות טעם וריח ניתן לזהות פגמים ואיכויות בשמני הזית השונים.

ערן גלילי, טועם שמן זית מוסמך מטעם הפקולטה לחקלאות וענף הזית, עורך סדנאות לטעימת שמן זית בהערכה חושית.

בסדנה בסיסית בת שעתיים תוכלו לרכוש כלים על מנת להפוך לצרכנים חכמים של שמן זית ותלמדו להפיק מקסימום איכות ובריאות משימוש בשמן זית.

לבירור על מועד הסדנה הקרובה או תיאום סדנה לקבוצה התקשרו 052-6154411 או השאירו פרטים וניצור עמכם קשר בהקדם.

2-פאנל-טעימות-מקצועי

הערכה אורגנולפטית של שמן זית

טעימת שמן זית מקצועית

catalog-back
Back to Top