המטע

מהו בית בד אקולוגי

 

מערך מיצוי שמן הזית של בית בד גלילי בית לחם הגלילית פועל בשיטה הדו-פאזית והדבר מאפשר תהליך מיצוי השמן קצר ומהיר ובו 2 שלבים:


בשלב הראשון - ניקוי ראשוני, שטיפה, גריסה וערבול של הזיתים (כבישה קרה שלא עוברת את ה 30 מעלות בתהליך הערבול)

 

בשלב השני - מיצוי ע''י דיקנטר (צנטרפוגה).

 

בתהליך קצר זה מתקבל שמן זית כתית מעולה (Extra Virgin Olive Oil) המוכן לצריכה בעל טעם וארומה מודגשים, כמו כן שמן הזית בעל ערכים תזונתיים גבוהים במיוחד.

 

בתהליך רגיל בתעשיית שמן הזית (97 אחוז מהשמנים הנגישים לצרכן), בשלב של מיצוי הדיקנטר מתקבל תוצר שונה: שמן ומים מעורבים יחדיו הכוללים חלקיקים רבים של הפרי, חומר זה עובר תהליך נוסף למען הפרדת השמן מהמים שמקורם בפרי הזית: הפרדה בספרטור (צנטרפוגה אנכית).

לצורך השלמת ההפרדה הספרטור חייב לקבל מסת מים משמעותית יותר ממה שמכיל פרי הזית ועל כן מזרימים לתוכו מים בכמות אדירה להשלמת התהליך (מי ברז).

 

בסיום התהליך מתקבלים שני תוצרים עיקריים: שמן זית ומים עכרים.

מים עכרים - הינם מים רעילים המהווים מפגע אדיר לאיכות הסביבה, למי התהום, לנחלים ולמאגרי המים ומכוני הטיהור במידה וזרמו למערכת הביוב ללא טיפול מקדים.

בבית בד גלילי פולת מערכת מיצוי שמן הפועל בשיטת 2 פאזו, יתרון המערכת הוא בכך שאינה דורשת הוספת מים בתהליך ההפרדה, ובכך אנו לא גורמים שום נזק סביבתי. בנוסף אנו משתמשים בפסולת הזיתים (הגפת) כחומר מצויין לדישון עצי הזית והכרמים.

שטיפה-נקיון

ניקוי

תחילת התהליך בניקוי יסודי של הזיתים

מכונה

מיצוי

התוצר הסופי: שמן זית כתית מעולה

catalog-back
Back to Top