המטע

בית בד גלילי | בית לחם הגלילית

 

בדיוק בנקודה בה נושק הגליל התחתון לעמק יזרעאל במושב הציורי בית לחם הגלילית הוקם לו בית בד בוטיק קטן ומשפחתי בו מופק שמן זית כתית מעולה ומוקפד מזנים רבים.

בית בד גלילי ממוקם 50 מטר מכרם הזיתים האורגני של משפחת גלילי אותו נטע אבי המשפחה לפני 17 שנים.
לאחר שנים רבות של הפקת שמן זית בבתי בד איזוריים, נפלה ההבנה כי על מנת להפיק שמן זית יחודי באיכות מירבית יש לבצע את התהליך המלא במשק, מהשתיל ועד הבקבוק בידיי המשפחה ועל כן הוכנס למשק מערך מיצוי שמן זית מתקדם קטן ומיוחד, אקולוגי, המסוגל לקלוט כ 150 ק"ג זיתים בשעה.

בעונת המסיק 2013 הוחלף מערך המיצוי למערך המתקדם ביותר בעולם מתוצרת oliomio וכעת מסוגל לקלוט 500 ק"ג זיתים בשעה.
(למען הבהרה בית בד תעשייתי סטנדרטי מסוגל לקלוט מינימום 3-4 טון זיתים בשעה).

בית הבד שלנו פועל בשיטה אקולוגית דו - פאזית ומגיע מטוסקנה שבאיטליה תוצרת oliomio .

בית הבד כמו גם מרכז המבקרים מנוהל ומתופעל ע"י ערן, הבן הצעיר למשפחת גלילי. 

14 שנים עבד במשרדי פרסום בתל אביב עד שלפני 5 שנים החליט לוותר על המשכורת הבטוחה, המשרד והרכב, לעבור מהעיר לכפר ולהתמסר לעבודת האדמה שבצדה הגשמה עצמית ובעיקר שלוות נפש.

באהבה ובמסירות מעביר ערן תחת ידיו המקצועיות כל זית שנכנס אל בית הבד ומבצע כל שלב בתהליך הייצור בתשומת לב מירבית.

את אותה מידה של תשומת לב מקדיש ערן לאורחים במרכז המבקרים עמם הוא חולק את סודות הפקת שמן זית איכותי.

 

 

 

שלב-ראשון-בבית-הבד

ניקוי יבש מעלים וענפים יבשים

שלב ראשון אחרי שקילה - ניקוי

דולבים-בבית-לחם

בדרך לבית הבד

במושב בית לחם הגלילית

מפרידים-עלים

שטיפת הזיתים

כל זית מקבל מגע ובקרה

catalog-back
Back to Top